Autósiskola

Gépjárművezető szakoktató felvételi vizsga Kecskeméten!

A Nyíregyházi Egyetem által szervezett országos gépjárművezetőszakoktató-tanfolyam felvételi vizsgáját idén Kecskeméten is megrendezik. A 115 fős rendezvény lebonyolítását a Füredi Képző Központ látja el, több autósiskola összefogásával július három hétvégéjén.

A vizsgák július 16-17-én, 23-24-én és 30-31-én kerülnek megrendezésre. A szakoktatói képzés jelentkezési feltételei a betöltött 23. életév, a középiskolai érettségi, illetve egy A, B és C kategóriára érvényes vezetői engedély, amelyből az egyik nem kezdő, vagyis minimum 2 éve meg kell, hogy legyen a jelentkezőnek. A 2016-os szakoktatói gyakorlati vizsgán való részt vétel előfeltétele volt az elméleti vizsgák sikeres abszolválása. Így a Kecskemétre érkező vizsgázók már túl vannak az első akadályon; sikerrel írták meg a vizsgateszteket A, B és C, illetve a kiegészítőszakosok E és D kategóriákból.

Azoknak, akik alapszakra jelentkeztek, rutinvizsgát kell tenniük A kategóriából, melynek helyszíne a Füredi Képző Központ által üzemeltetett homokbányai rutinpálya lesz, ezenkívül sikeres forgalmi vizsgát B és C kategóriákból, melyeket a város közútjain végeznek majd. A kiegészítőszakosoknak a fentieken kívül    vizsgázniuk kell E és D kategóriákból is.

Ma Magyarországon fokozatosan fogy és öregedik el a tanári gárda, az oktatók jelentős része a nyugdíjkorhatár közelében van. Pedig nyaranta több ezer diák szeretne jogosítványhoz jutni, ezért a tematikát és a tananyagot meg kellett újítani, és új, képzettebb, fiatalabb szakembergárdát kellett kiképezni. 2005-ben   leállították a gépjárművezető-oktatói képzést Magyarországon, majd évekig sehol nem indítottak tanfolyamokat. 2013-tól a Nyíregyházi Főiskola (azóta Egyetem) tanfolyamára ismét lehetett jelentkezni Budapesten, Szegeden, Győrött és Nyíregyházán, valamint az ország több helyszínén. Ezeken a tanfolyamokon már megújított tematikával és tananyaggal indulnak a képzések. Nagy presztízs Kecskemétnek, hogy itt is vizsgázhatnak a leendő gépjárművezető oktatók – mondta el Füredi András, a Füredi Képző Központ ügyvezető-igazgatója.


Korhatár csökkentése!!!

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően.

Szimulátor

Szimulátorunkkal kockázatok nélkül gyakorolhatod, mikor mire kell figyelned, kereszteződések áttekintése,

KRESZ táblák, útburkolati jelek észrevétele,  felismerése és elsőbbségadás, váratlan helyzetek, lelépő gyalogos, hirtelen felbukkanó autó.Térérzékelés fejlesztése.
A biztonságos közlekedés egyik alapköve  a modern technológiákkal támogatott gépjárművezető képzés.
A szimulátorunk teljes körűen működő vezetőfülkével és állítható vezetőüléssel rendelkezik, eredeti műszerfal
kezelőszervekkel, világítással, valamint visszajelzőkkel. 3 db képernyő – magas minőségű 3D-s képekkel – biztosítja a 180°-os látóteret.
A jobb oldali monitor a jobb oldalsó ablak, a középső a szélvédő, a bal oldali pedig a bal oldalsó ablak képét adja.
Kép a képben technológiával mindhárom visszapillantó tükör valós funkciót tölt be.
Működését és programrendszerét tekintve alkalmas a kezdő, és a már gyakorlott, rutinos vezetők kiszolgálására is.
A szimulátor segítségével olyan előre nem látható közlekedési szituációkat lehet gyakorolni, melyekre a valós életben csak emberi élet kockáztatásával lenne lehetőség.
Növelni lehet a tanulók tudatosságát, hiszen egy-egy szituációt bármeddig lehet gyakorolni, illetve különböző napszakban,
különböző időjárási és forgalmi helyzetekben tesztelheti tudásukat.
Hallgatóink sikeres KRESZ vizsgát követően ingyenesen kipróbálhatják a szimulátort.