Autósiskola

Autósiskolától a Füredi Oktatási Központig

A felnőttképzés az évtizedes múltja ellenére még ma is gyerekcipőben jár Magyarországon. Ennek a feltörekvő iparnak az egyik legmarkánsabb kecskeméti képviselőjét Füredi Andrást kérdeztük:

Röviden elmesélné a Füredi Autósiskola történetét?

Én 1980 óta vagyok a szakmában, elmondhatjuk, hogy régi motoros (autós) vagyok. A Füredi Autósiskola 2000 július 1-jétől működik, idén 14 éves. Egy autóval kezdtem, garázs irodában, mára 15 gyakorlati, 3 elméleti és 2 baleset megelőzési és vezetéstechnikai oktatóval és gépjárműveikkel, 3 teherautóval, 2 autóbusszal, 12 motorral, 7 különböző szimulátorral, irodai dolgozókkal, 4 irodával működünk, ebből három Kecskeméten, egy Kiskunfélegyházán.

Terveznek-e új irodát nyitni, terjeszkedni?

A következő város, ahová terjeszkedünk, Baja lesz, már zajlanak a megbeszélések, nézzük az alkalmas helyeket és bízunk abban, hogy a bajaiak is partnerek lesznek majd ebben.

Egyre több rendezvényen vannak jelen, és egyre többet tartanak saját rendezvényt is, mint például a Baleset-megelőzési nyílt napok iskolák számára. Fontosnak érzik, hogy már ilyen korán megismerkedjenek a KRESZ-el a gyerekek?

Azt gondolom, hogy az elmúlt évek munkája tükröződik és visszaigazolódik abban, hogy többnyire minket hívnak az iskolák, mi működünk és dolgozunk együtt a rendőrséggel is évek óta. Szerintem a titok az elhivatottságban rejlik és abban, hogy tényleg szívügyem ez a szakma. A gyerekekkel nem csak a KRESZ-t ismertetjük meg, sőt a baleset-megelőzési napokon nem is ez a fő szempont, hanem, hogy megtanítsuk kulturáltan közlekedni és felismerni a veszélyhelyzetet és megfelelően reagálni arra. Ütközés-szimulátorunk az egyik kedvenc az ilyen rendezvényeken, hiszen a gyerekek kipróbálják, hogy egy egészen kis sebességnél is mekkorát csattanhat egy autó és ezért milyen fontos becsatolni a biztonsági övet.

Sokkal nagyobb a forgalom, több a gépjármű, mint néhány évvel vagy évtizeddel ezelőtt ezért egészen másféle veszélyeknek vannak kitéve, akik kilépnek az utcára, vagy bekerülnek a forgalomba. Ezeket igyekszünk feltérképezni és a megfelelő módon összeállítani a baleset-megelőzési programokat.

Még mindig az Autósiskolával azonosítják a Füredi nevet, vagy már eljutott az emberekhez az is, hogy felnőttképzéssel is foglalkozik a Füredi Oktatási Központ?

Természetesen legtöbben az autósiskola miatt jönnek be hozzánk még mindig, de egyre több emberhez, tanulóhoz jut el a felnőttképzés híre is. Szeretnénk ebben is legalább olyan profi színvonalat és sokrétűséget hozni, mint a gépjárművezető képzésben.

Milyen hatással van az Autósiskolákra és az oktatókra az új NKH rendelet?

Az a véleményem, hogy így gyakorlottabb, magasabb minőségű és hatékonyabb képzést tudnak nyújtani az oktatóink, ugyanakkor sajnos ez azzal jár, hogy sok esetben hosszabb a képzési idő. Van, aki ezt sérelmezi, siettetné, de az az egyik alapelvünk, hogy nem csak az a fontos, hogy valaki megtanulja kezelni az autót, hanem tényleg teljes biztonsággal  tudja vezetni és közlekedni onnantól, hogy levizsgázott, egyedül is.  Persze mivel városonként más a forgalom sűrűsége és kevesebbet használják a rutinpályát, mivel a rutinfeladatok elsajátítását a vizsgán a forgalomban kell bizonyítani, ezért ez minden városban más és más. Alapvetően a szakmabeliek száma kevés is és ez a hiány néha tükröződik a szakmán.

forrás: bacsmegye.hu 2014.07.03.

Gépjárművezető szakoktató felvételi vizsga Kecskeméten!

A Nyíregyházi Egyetem által szervezett országos gépjárművezetőszakoktató-tanfolyam felvételi vizsgáját idén Kecskeméten is megrendezik. A 115 fős rendezvény lebonyolítását a Füredi Képző Központ látja el, több autósiskola összefogásával július három hétvégéjén.

A vizsgák július 16-17-én, 23-24-én és 30-31-én kerülnek megrendezésre. A szakoktatói képzés jelentkezési feltételei a betöltött 23. életév, a középiskolai érettségi, illetve egy A, B és C kategóriára érvényes vezetői engedély, amelyből az egyik nem kezdő, vagyis minimum 2 éve meg kell, hogy legyen a jelentkezőnek. A 2016-os szakoktatói gyakorlati vizsgán való részt vétel előfeltétele volt az elméleti vizsgák sikeres abszolválása. Így a Kecskemétre érkező vizsgázók már túl vannak az első akadályon; sikerrel írták meg a vizsgateszteket A, B és C, illetve a kiegészítőszakosok E és D kategóriákból.

Azoknak, akik alapszakra jelentkeztek, rutinvizsgát kell tenniük A kategóriából, melynek helyszíne a Füredi Képző Központ által üzemeltetett homokbányai rutinpálya lesz, ezenkívül sikeres forgalmi vizsgát B és C kategóriákból, melyeket a város közútjain végeznek majd. A kiegészítőszakosoknak a fentieken kívül    vizsgázniuk kell E és D kategóriákból is.

Ma Magyarországon fokozatosan fogy és öregedik el a tanári gárda, az oktatók jelentős része a nyugdíjkorhatár közelében van. Pedig nyaranta több ezer diák szeretne jogosítványhoz jutni, ezért a tematikát és a tananyagot meg kellett újítani, és új, képzettebb, fiatalabb szakembergárdát kellett kiképezni. 2005-ben   leállították a gépjárművezető-oktatói képzést Magyarországon, majd évekig sehol nem indítottak tanfolyamokat. 2013-tól a Nyíregyházi Főiskola (azóta Egyetem) tanfolyamára ismét lehetett jelentkezni Budapesten, Szegeden, Győrött és Nyíregyházán, valamint az ország több helyszínén. Ezeken a tanfolyamokon már megújított tematikával és tananyaggal indulnak a képzések. Nagy presztízs Kecskemétnek, hogy itt is vizsgázhatnak a leendő gépjárművezető oktatók – mondta el Füredi András, a Füredi Képző Központ ügyvezető-igazgatója.


Korhatár csökkentése!!!

Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően.

Szimulátor

Szimulátorunkkal kockázatok nélkül gyakorolhatod, mikor mire kell figyelned, kereszteződések áttekintése,

KRESZ táblák, útburkolati jelek észrevétele,  felismerése és elsőbbségadás, váratlan helyzetek, lelépő gyalogos, hirtelen felbukkanó autó.Térérzékelés fejlesztése.
A biztonságos közlekedés egyik alapköve  a modern technológiákkal támogatott gépjárművezető képzés.
A szimulátorunk teljes körűen működő vezetőfülkével és állítható vezetőüléssel rendelkezik, eredeti műszerfal
kezelőszervekkel, világítással, valamint visszajelzőkkel. 3 db képernyő – magas minőségű 3D-s képekkel – biztosítja a 180°-os látóteret.
A jobb oldali monitor a jobb oldalsó ablak, a középső a szélvédő, a bal oldali pedig a bal oldalsó ablak képét adja.
Kép a képben technológiával mindhárom visszapillantó tükör valós funkciót tölt be.
Működését és programrendszerét tekintve alkalmas a kezdő, és a már gyakorlott, rutinos vezetők kiszolgálására is.
A szimulátor segítségével olyan előre nem látható közlekedési szituációkat lehet gyakorolni, melyekre a valós életben csak emberi élet kockáztatásával lenne lehetőség.
Növelni lehet a tanulók tudatosságát, hiszen egy-egy szituációt bármeddig lehet gyakorolni, illetve különböző napszakban,
különböző időjárási és forgalmi helyzetekben tesztelheti tudásukat.
Hallgatóink sikeres KRESZ vizsgát követően ingyenesen kipróbálhatják a szimulátort.