Vezetéstechnika

Cégünk 2007 óta foglalkozik vezetéstechnikai tréningekkel.

Elsősorban kanyarodás, megcsúszás, felborulás, pályaelhagyás és vezetéstechnikai hibákból származó balesetek megelőzésével foglalkozunk. Munkatársaink nagy gyakorlattal rendelkező vezetéstechnikai szakemberek, szakoktatók, mesteroktatók.

A közúti közlekedési balesetek bekövetkezési körülményeinek vizsgálatakor komoly jelentőséggel bír a balesetek természetének elemzése, melyen belül a helytelen kanyarodás, megcsúszás, felborulás, pályaelhagyás tipikusan vezetéstechnikai problémákra utal. Vállalkozásunk olyan európai színvonalú létesítmény, ahol nem a pályát tettük síkossá, hanem a rajta mozgó autót. Ennek óriási előnye, hogy az általunk biztosított magas színvonalú vezetéstechnikai képzések (tréningek) bárhol megtarthatók, ahol erre alkalmas szilárd burkolatú  (aszfaltozott) terület van.

A vezetéstechnikai tréningeket több speciálisan kialakított gépkocsival, kishaszonjárművel és motorral végezzük. Ezekben a járművekben a résztvevőket olyan váratlan közlekedési helyzetekre fel tudjuk készíteni, amely száraz, esős, havas, ónos útviszonyok között előfordul.

Kisebb sebesség mellett száraz úton is elő tudjuk idézni az aquaplaning (vízen siklás) jelenségét is.

Különösen jó eredményeket értünk el a helyes kormány és pedálkezelés, a kisodródási helyzetek felismerése, a megcsúszó, megpördülő autó egyenesbehozásának technikájában. Jól gyakorolható vele a váratlanul megjelenő akadály kikerülése és ennek következtében a megcsúszás korrigálása.

Különböző feladatok végrehajtása közben folyamatosan tudja szimulálni a túlkormányzott, az alulkormányzott, valamint összkerékmeghajtású gépkocsikra jellemző kormányzási tulajdonságokat és az ezekből származó kisodródásokat. Lehetőség van arra, hogy a különböző útviszonyokat szimulálva (sáros, havas, jeges, tükörjeges, ónos stb.) tesztvezetést végezzen a résztvevő. A tesztvezetés során megtett út, eltelt idő, a pedálok használatából és a kormányelfordulási szögek méterben számított értékéből százalékosan kimutatható a résztvevő teljesítménye és megállapítható, hogy különböző útviszonyokat szimulálva hány %-s biztonsággal vezeti az autót.

Részletek