Országosan több városban is látható e két szimbólum a gyalogosátkelő helyeken.

A kezdeményezés a mobiltelefon és a fejhallgató használatának veszélyeire igyekszik felhívni a gyalogosok figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a közúti csomópontokat a balesetek megelőzése érdekében.

Kecskemét legveszélyeztetettebb pontjain is találkozhattál már a mobiltelefon és a fejhallgató használatának veszélyeire figyelemeztető piktogramokkal. (Petőfi Sándor utca három átkelőhelye, Akadémia körút ? Világ utca kereszteződésében, az Akadémia körutat keresztező mindkét átkelőhely, Nyíri út ? Lunkányi János utca kereszteződése, Batthyány utca).

Kecskeméten 2019. novembertől kezdődően a város gyalogos-átkelőhelyein ismét egy komplex közlekedésrendészeti akciót tartottak a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai. Ellenőrizték a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a város több pontján a gyalogos átkelőhelyeket. A baleseti statisztikai adatok egyértelműen azt mutatták, hogy kifejezetten az őszi és a téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogos és kerékpáros válik közlekedési baleset áldozatává. A gyalogoselütések valamilyen emberi hiba következményei: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség.

Esetek többségében a súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölésével megelőzhetők.

Figyeljünk jobban egymásra a közlekedésben is!

Balesetmentes közlekedést kíván a Füredi Autósiskola és Képző Központ

(fotó: police.hu)