Utazási feltételek

 

 Utaslista használata közelezeő

A gépkocsivezető munka és pihenőidejére kötelezően betartandó szabályok vonatkoznak!
NINCS LEHETŐSÉG A FELÜLBÍRÁLÁSRA!
Ezért a következőket kérjük figyelembe venni az út megkezdése előtt, amennyiben egy gépkocsivezetővel indulunk el:

§ 561/2006/EK

 • Vezetési idő:

  A napi vezetési idő legfeljebb 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára emelhető. A heti vezetési idő az 56 órát, két egymást követő hét során a 90 órát nem haladhatja meg. A megszakítás nélküli vezetési idő négy és fél óra. Ezt követően meg kell szakítani a vezetési időt. A megszakítás időtartama minimum 45 perc. A vezetésközi szünet felosztható két vagy három részre, legkevesebb 15 perces időtartamra. A maximális egybefüggő 4,5 órás vezetés után viszont kötelező a háromnegyed órás vezetési szünet kivétele! A vezetés közi szünet idején munka nem végezhető.

   

 • Pihenőidő:

  A napi pihenőidő egy fő vezető esetében legalább 11 óra. Ez az időtartam hetente három alkalommal ? a hétvégi pótlás mellett ? 9 órára csökkenthető. A heti pihenőidő, ha a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki a pihenőidőt, megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a heti pihenőidejét nem a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki akkor a legkevesebb pihenőidő 24 óra lehet. A hét közben csökkentett napi pihenők elmaradt időtartamai (maximum 3×2 = 6 óra) a heti főpihenővel egyben kell kivennie a gépkocsivezetőnek.

   

 • Munkaidő:

  A napi összmunkaidő legfeljebb 13 óra lehet, ez hetente 3 alkalommal 15 órára növelhető (a napi 11 órás pihenőidő 9 órára való háromszori csökkentése következményeként). Két gépkocsivezetős járat esetében 30 órás időszakonként minimális 9 óra a pihenőidő, azaz az összmunkaidő maximum 21 óra lehet.

Biztonsági előírások:

 

Buszainkon az alábbi biztonsági előírások érvényesek:

? Csak a sofőr zárhatja, nyithatja a busz ajtaját.
? A biztonsági övek használata kötelező.
? Tilos bármit kidobni a buszból.
? Tilos kihajolni a busz ablakán.
? Fegyvert, veszélyes tárgyat tilos a buszra felvinni.
? A buszon nem szabad enni, inni.
? A busz tisztaságára ügyelni kell, tilos szemetelni.
? A buszra csak tiszta ruhában lehet felszállni.
? Piszkos, sáros táskát nem szabad a székre rakni.
? A buszon fegyelmezetten kell viselkedni: nem szabad verekedni, kiabálni.
? A KRESZ értelmében Magyarországon 3,5 t feletti autóbusszal a legnagyobb megengedett sebesség:
? lakott területen belül 50 km/h
? lakott területen kívül 70 km/h
? autópályán 80 km/h vagy külön engedéllyel 100 km/h.

Általános Szerződési Feltételek:

 

A költségmentes visszamondásra az utazást megelőző 2 nappal van lehetőség belföldi út esetén, 8 nappal külföldi út esetén. Határidőn kívüli lemondásnál 50% kötbért számítunk fel! Több napos út esetén a gépkocsivezető(k) szállása félpanziós ellátással, napidíja (15.000 ft/nap) a megrendelőt terheli. Az utazás során felmerülő egyéb költségek:(autópálya díj, parkolási díj, útadó, kompdíj ) szintén a megrendelő költsége.