Több, a kecskeméti helyi közlekedést érintő információ látott napvilágot, összeszedtük a legfontosabbakat az autósok számára!

Várhatóan március végétől egy sávban, váltakozó forgalom mellett minden jármű használhatja majd a Szolnoki úti aluljárót. A Bem utcai körforgalom építésének munkálatai miatt november 19-én lezárt átkelőt eredetileg március közepén nyitották volna meg újra, de a támfalépítéssel csak a hónap végére készül el a kivitelező. Takács Valentina, a Városháza kommunikációs vezetője az autósok türelmét kéri, de megerősítette: a kivitelezés az ütemterv szerint halad.

„Különösebb késésről nem beszélhetünk, az aluljáróban a támfal építés tervezett befejezése a hónap vége. Azt követően az aluljáró megnyitásra kerül a forgalom számára. Eredetileg március közepére tervezte a kivitelező, egy ekkora beruházásnál néhány nap nem nevezhető csúszásnak”

-nyilatkozta Takács Valentina, majd hozzátette, a  a megnyitás után egy sávon, váltakozva közlekedhetnek majd a járművek az aluljáróban. A Ceglédi úton ideiglenes telepített lámpákat sikeresnek ítélte, azonban sorsukról hosszú távon nem a város dönt.

Díjmentes lesz a parkolás március 15-én pénteken, valamint szombaton és vasárnap is Kecskeméten, a Városrendészet üzemeltetésében álló parkolókban – tájékoztatta a lakosságot a szervezet. A Városrendészet ügyfélszolgálatán március 15-én nem lesz ügyfélfogadás, azonban elektronikus úton a bérletek e napon is megvásárolhatóak.

 

(forrás: hiros.hu, baon.hu, kiemelt kép: pixabay)