Bizonytalan vagy? Úgy érzed a tankönyv már nem segít? Az Eduline szerkesztői három rendkívül hasznos telefonos alkalmazásra hívta fel a fiatalok figyelmét! Ezek segítségével a tankönyvek helyett sokkal interaktívabban tanulhatsz! 

KRESZ tábla kvíz 

Ezzel az alkalmazással több, mint 250 jelzőtáblát és útburkolati jelet tanulhatsz meg könnyedén. Mondanunk sem kell ezek ismerete elengedhetetlen a közúti közlekedés során!

KRESZ szituációs kvíz

Az app segítségével valós közlekedési szituációkat ismerhetsz és oldhatsz meg – például két út kereszteződésénél kinek van elsőbbsége, mi a helyes továbbhaladási sorrend. A válaszadást követően az alkalmazás rövid magyarázattal is szolgál, így biztos lehet a siker. Mivel a KRESZ vizsgán a fényképes kérdések 3 pontot érnek, nem árt álmunkból felkeltve is magabiztosan felismernünk a helyes választ. S persze nem utolsó sorban éles helyzetben sem árt tisztában lenni vele!

KRESZ Műszaki kvíz

Az alapokkal tisztában kell lenni, nincs mentség! Ha nem is leszel műszaki szakember a sebesség és a fékút kapcsolatát meg kell ismerned! Ez az alkalmazás ilyen, és ehhez hasonló ismeretek elsajátításában lehet segítségedre!

 

(forrás: Eduline, fotó: life.hu)