Hamarosan elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok az Irinyi út – Március 15. utca és a Mártírok útja- – Klebelsberg út forgalmi csomópontokban. Mindkét helyen jelzőlámpát telepítenek és megtörténik a közvilágítás korszerűsítése – adta hírül a keol.hu. A munkálatok várható időtartama 4 hónap – ez idő alatt lezárásra nem kell számítani, de forgalomkorlátozások lehetnek. 

Az Irinyi út – Március 15. utca csomópont korszerűsítése során minden csomóponti ág kiegészül egy önálló jobbra kanyarodó, vagy egy gyorsító sávval. A meglévő kijelölt gyalogátkelőhelyek részben áthelyezésre kerülnek, és akadálymentes járdakapcsolatot kapnak. A lámpaoszlopokat áthelyezik. A csapadékvíz elvezetését a meglévő vízelvezető rendszer biztosítja. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.

A Mártírok útja – Klebelsberg út esetében a csomópontot alkotó utak tengelyének vízszintes értelmű – kis mértékű – korrekciójával a Klebelsberg úton mindkét irányban többlet forgalmi sávot alakítanak ki a balra kanyarodó járművek részére. Új gyalogos-átkelőhelyek létesülnek, a meglévők – köztük az iskola előtti is – megújulnak, akadálymentes járdakapcsolatok készülnek. A Klebersberg úton járda épül a gyalogátkelőhelyhez. Az iskola előtt új parkolóhelyek létesülnek. A Mártírok útján a meglévő autóbusz megálló helyén új szerkezetű és műszaki paraméterekkel rendelkező akadálymentesített buszöböl és peron épül. A csapadékvíz elvezetését részben a meglévő csapadékcsatorna hálózat biztosítja, részben szikkasztóárkokban szikkad el. A Mártírok útján mintegy 150 méter, a Klebersberg úton 200 méter hosszú szakasz érintett a beruházással. A kereszteződés minden ága jelzőlámpás vezérlésű lesz.

A korszerűsítési munkálatok ideje alatt fokozott türelmet kérünk mindenkitől!

(forrás, fotó)