Iskolakezdésre visszaáll a rend az aluljárónál. Pár napja megkezdődött a csomópont aszfaltozása, így hamarosan már zavartalanul közlekedhetnek az autósok.

A Szolnoki úti aluljárónál épülő turbókörforgalom befejezése hivatalosan 2019. december 31., de jóval hamarabb elkészül vele Colas Zrt. Az aszfaltrétegeket az augusztus 20-i hosszúhétvége után kezdték felvinni. Készen van a legtöbb korlát és térkővel lerakott felület, beleértve az aluljáró mellett futó kerékpárutat és a szerviz utat is.

Jelenleg csak autóbuszok és taxik hajthatnak be a körforgalomba lámpás irányítással váltakozó oldalú terelés mellett, iskolakezdésre azonban már mindenki birtokba veheti az új csomópontot.

Láda Péter, mérnök, a beruházás építésvezetője elmondta: a hétvégére befejeződik az aszfaltozás, a héten még a sávelválasztó süveggömböket, valamint az útfelfestéseket, a szükséges táblák kihelyezését végzik el. A szeptember 2-i, iskolakezdésre zavartalanul indulhat meg a forgalom a csomópontban. Hozzátette: ezzel még nem készül el teljesen a körforgalom, de szeptember végéig elvégzik a fennmaradó kisebb munkákat is. Ezek a forgalmat nem fogják zavarni.

Félpályás útzárra számíthatnak azonban az autóval közlekedők a Vacsi közön, ahol a napokban elkezdődött az útburkolat felújítása. Az úttestet valamivel több, mint 1000 méter hosszan renoválják. A munkálatok során teljes útzárra nem kell számítani. A forgalom terelése kézi irányítás mellett történik. Kérünk Mindenkit, legyen türelemmel, és indulás előtt gondoljon az esetleges hosszabb menetidőre.

(forrás, fotó)