Hőségriadóról hallani mindenhol, de az élet nem áll meg. Ha már mindenképp autóba kell ülni, itt áll néhány jó tanács az autó klíma használatához.
Ha indulás előtt kiszellőzteted az autó utasterét, nagy mennyiségű meleg/forró levegőtömegtől szabadulhatsz meg. Megoldást jelenthet az is, ha elinduláskor letekered az ablakokat, kis idő múlva kicserélődik a levegő. Ha még a klímát is bekapcsolod közben, biztos nem langyos levegőt fúj be eleinte az átforrósodott légcsatornákból.
Ezután indulhat az utastéri levegő belső keringetése. Ügyelj, hogy a klímát az ablakokra irányítsd, soha ne testre.

Tudtad, hogy az autód klímája akár 4 fokos hideget is fújhat a testre, ami megbetegedéshez vezet?

A klíma beállításának titka, hogy a külső és belső hőmérséklet közötti eltérés max. 5 fok legyen.
Nem csak a lakásunk klímáját érdemes szakértővel tisztíttatni! Ha a rendszert leállítod megérkezés előtt pár perce, a lerakódó pára elpárolog, így kevesebb eséllyel telepednek meg a komoly betegségekhez vezető gombák, baktériumok.

Még néhány ötlet:
Minél kisebb üvegfelületet érjen a nap parkoláskor. A legjobb megoldás persze, ha mélygarázst találsz autód pihentetésére.
A szélvédő üvegei kívülről forrósodnak fel. Az ideális az, ha azokat kívülről takarod le bármilyen világos színű anyaggal. Persze ettől még tehetsz a műszerfalad védelméért is.

(photo: pixabay)